Ukończyłam Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu z tytułem magistra dietetyka. Uczestniczyłam w wielu kursach i szkoleniach z zakresu dietetyki sportowej i klinicznej obejmujących dietoterapię zaburzeń metabolicznych i schorzeń endokrynologicznych. Jako edukator żywieniowy programu „Zdrowo jemy, zdrowo rośniemy” prowadziłam liczne warsztaty obejmujące tematykę zdrowego żywienia dla personelu i rodziców dzieci w żłobkach i przedszkolach.
Jestem także autorką publikacji w czasopismach naukowych oraz artykułów z zakresu dietetyki sportowej i suplementacji do magazynu Trec Magazine. Jestem także nauczycielem akademickim i doktorantką w Zakładzie Dietetyki Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu. Wraz z prowadzonym kołem angażuję się w projekty obejmujące tematykę około żywieniową jak na przykład Migrant Food Language realizowany przez Fundację Food Think Thank.
Wykształcenie
- Absolwentka Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu – kierunek dietetyka
Kursy
- Żywienie, kobieta a sport: od teorii do praktyki – Bartłomiej Pomorski
- Niedożywienie w praktyce dietetycznej – dr Anna Zmarzły
- ABC Dietetyki Klinicznej – dietoterapia w insulinooporności, zespole policystycznych jajników i cukrzycy – dr Katarzyna Kowalcze
- ABC Dietetyki Klinicznej – dietoterapia chorób autoimmunologicznych – dr Katarzyna Kowalcze
- Dietocoaching I i II * – mgr Agata Juruć
- Budowanie masy mięśniowej na diecie wegańskiej – mgr Damian Parol
- Żywienie w chorobach tarczycy – mgr Hanna Stolińska-Fiedorowicz
- Nutraceutyki i żywność funkcjonalna w zdrowiu i chorobie – prof. Iwona Wawer
- Warsztaty z ADS – Akademia dietetyki sportowej – Bartłomiej Pomorski, Łukasz Jaśkiewicz
- Dietetyka sportowa – różne drogi, jeden cel – dr Mirosława Gałęcka
- Diety eliminacyjne – moda czy konieczność? – dr Ewa Willak-Janc
- Dietetyka sportowa level 2 – Life fitness Academy